Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Opatření „MLÁDEŽ“

Policisté si došlápli na personál opíjející děti a mládež  

Víkendové opatření jihomoravských policistů je zvoněním na poplach. Alkohol konzumují děti i mladiství. Přes pět set kontrol v podnicích prokázalo, že řada lidí je schopna bohatnout z porušování zákona a nalévání alkoholu osobám pod 18 let.

Akce proběhla od pátku 31. října do 2. listopadu 2008. Policejní hlídky zaměřily svoji pozornost na večerní kluby a diskotéky, kde se pohybují převážně mladí lidé. Výsledkem akce bylo 549 mladých lidí pod 18 let pod vlivem alkoholu.

Uvážíme-li, že kontrolou prošlo přes dva tisíce mladých lidí, je bilance opravdu žalostná. Znamená to snad, že každý čtvrtý mladý člověk se na diskotéce nebo v klubu pro mladé nedokáže bez alkoholu bavit?

Policie ČR Správa Jihomoravského kraje se rozhodla v akcích pokračovat. Policisté preventivně informační skupiny však chystají mimořádně zajímavý preventivní projekt, který je zaměřen právě na prevenci podávání alkoholu mladistvým. Preventisté tak navazují na loňský úspěšný projekt. A že se veřejnost a provozovatelé diskoték a klubů pro mladé mají na co těšit, o tom není pochyb.

Projekt podporuje též město Brno a Ministerstvo vnitra, odbor prevence kriminality.

Otázkou zůstává, zda nás podpoří i podnikatelé a společnost.

Zvukový záznam: alkohol.mp3

Zpracovala: por. PhDr. Soňa Svobodová

vytisknout  e-mailem