Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zloděj využil situace

České Budějovice - Ze zaparkovaných vozidel zmizely různé věci. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Zloděj využil situace a ze zaparkovaného vozidla odcizil oblečení, fotoaparát i notebook. Neopatrná majitelka octavie totiž uvedené věci ponechala v neuzamčeném zavazadlovém prostoru svého auta a odešla. Když se asi po dvou hodinách ke svému automobilu, který zaparkovala na parkovišti jednoho českobudějovického hotelu, vrátila, nestačila se divit. Odcizením věcí jí zloděj způsobil škodu přes 31 tisíc korun.

Dalším, komu se nevyplatilo ponechat notebook s příslušenstvím a GPS kartu v uzamčeném vozidle Škoda Octavia, je pětatřicetiletý řidič z Českobudějovicka. Ten automobil zaparkoval u silnice v katastru obce Zliv. Zloděj, který se do auta dostal násilím, způsobil celkovou škodu přes 24 tísíc korun. 

Policisté znovu připomínají všem řidičům, aby na svůj majetek dávali větší pozor a v žádném případě neponechávali cenné věci, peníze nebo doklady ve vozidle. Mnohdy doslova vystavené cennosti totiž na zloděje působí stejně jako magnet. Vozidlo zamykejte i v případě, že odcházíte jen na malou chvíli a vždy zkontrolujte zda máte zajištěna všechna okna, včetně toho střešního. Můžete si tak ušetřit řadu nepříjemností.

vytisknout  e-mailem