Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zadržení pachatele

Písek - Včera měl 30letý muž při svém jednání smůlu. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Milevským policistům se včera povedlo zadržet 30letého muže z Prachaticka, který se dopustil hned několik protiprávních jednání. Krátce po poledni přijel muž s osobním vozidlem Škoda Favorit na benzinovou čerpací stanici v Kovářově, kde natankoval benzin do palivové nádrže. Poté nasedl do vozidla a bez zaplacení ujížděl pryč. Obsluha benzinové stanice okamžitě kontaktovala Policii ČR a operační důstojník na místo vyslal policisty z obvodního oddělení Milevsko. Ti muže začali pronásledovat. Ujíždějící řidič osobního vozidla však při rychlé jízdě nezvládl na zledovatělé vozovce řízení vozidla, dostal smyk a havaroval mimo komunikaci. Následně vyskočil z vozidla a dal se na útěk. Policisté však byli rychlejší, uprchlíka po krátké době dostihli a zadrželi.
Lustrací totožnosti muže zjistili, že kromě zmíněných skutečností, nezaplacení natankovaného benzinu, neuposlechnutí výzev policie k zastavení, má muž vysloven zákaz řízení motorových vozidel.
 
Svým protiprávním jednáním je podezřelý ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Věc je řešena formou zkráceného přípravného řízení a lze předpokládat, že bude do 14 dnů postaven před soud.
 
nprap. Milan Bajcura, pisjc@mvcr.cz
24. února 2011

vytisknout  e-mailem