Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výzva svědkům tragické dopravní nehody

Písek – Hledáme další svědky dopravní nehody a také řidiče, kteří mají palubní kamery. 

Písečtí kriminalisté prošetřují okolnosti tragické dopravní nehody, ke které došlo minulý čtvrtek u Protivína, vyšetřovatelům by mohli pomoci další svědci a případně také řidiči, kteří místem projížděli, mají palubní kamery, a ještě s kriminalisty nehovořili. Pokud máte k dopravní nehodě informace, neváhejte a volejte linku 158.

Děkujeme za pomoc.

por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová, pi.pis@pcr.cz

15. září 2020

Tisková zpráva ze dne 10. září 2020:

Dnes, krátce po jedné hodině odpolední, došlo na hlavním silničním tahu I/20 mezi Protivínem a Pískem k tragické dopravní nehodě. Na místě zasahovaly všechny složky IZS. Dle prvotního šetření řidič (70) osobního automobilu tovární značky Ford Fiesta, jedoucí ve směru na Písek, zatím z neupřesněné příčiny při projíždění dlouhé levotočivé zatáčky přejel do protisměru, kde se čelně střetl s osobním vozidlem tovární značky Mercedes Benz E 200. Řidič fordu při střetu utrpěl zranění neslučitelná se životem. Řidič (64) mercedesu byl zraněn lehce a byl následně převezen zdravotnickou záchrannou službou do písecké nemocnice. Jeho spolujezdkyně (66) utrpěla závažnější poranění a po ošetření na místě byla letecky transportována do českobudějovické nemocnice.

Okolnosti nehody jsou předmětem šetření píseckých dopravních policistů a kriminalistů. Souhrnná hmotná škoda na vozidlech a poškozených svodidlech byla odhadnuta na částku ve výši 750 000 korun.

Doprava byla odkloněna po místních objízdných trasách. K plnému obnovení provozu došlo krátce před šestou hodinou večerní.

Po včerejší tragické dopravní nehodě cyklisty s vozidlem na Českokrumlovsku se jedná o druhou smrtelnou nehodu tohoto týdne na jihočeských silnicích.  

por. Mgr. Miroslav Doubek   krpc.pio@pcr.cz

10. září 2020

vytisknout  e-mailem