Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Volby 2018

Jihočeský kraj - Incidenty na třech místech v regionu vyšetřují policisté z Táborska a Jindřichohradecka. 

Jihočeští policisté během pátečního dne šetřili tři případy, týkající se voleb.

Nejprve včera dopoledne přijali mladovožičtí strážci zákona oznámení jednoho občana v obci Běleč, kterému dosud neznámý pachatel v noci ze čtvrtku na pátek popsal vrata oplocení domu, kde znázornil symbol šibenice a nápis UDH, červenou barvou. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů Poškození cizí věci a Nebezpečné vyhrožování.

V té souvislosti žádáme případné svědky události, aby nás kontaktovali na obvodním oddělení Mladá Vožice, Plaňkova 305, telefon 974 238 720, případně na lince tísňového volání 158.

Kolem poledne se na obvodní oddělení Suchdol nad Lužnicí ozval místní muž, že dosud neznámý pachatel, v obci Staňkov, napsal bílou barvou několik hanlivých nápisů na komunikaci. Případ je v řešení pro podezření ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku.

I zde žádají policisté o vaše svědectví, které nám předejte na uvedeném útvaru v Suchdole nad Lužnicí, 9. května 697, telefon 974 233 750, případně na lince tísňového volání 158.

Poslední případ byl oznámen po 21:00 hod. z obce Lužnice (nedaleko Třeboně), kde přišli do volební místnosti dva starší muži, kteří se nejprve verbální a při odchodu z objektu i fyzicky napadli. Přítomní svědci přivolali policisty z Třeboně, kteří po zjištění všech okolností ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Výtržnictví.

Dnes, tj. v sobotu 6. října 2018, proběhlo v Jihočeském kraji vše bez problémů.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

6. října 2018

vytisknout  e-mailem