Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vloupání do vozidel objasněno

Písek – Píseckým kriminalistům se na základě vlastního šetření podařilo dopadnout pachatele, který je podezřelý, že na konci ledna letošního roku vykrádal motorová vozidla v areálu písecké firmy.  

Na konci ledna letošního roku došlo k vloupání do několika vozidel v areálu písecké firmy, kriminalisté z těchto skutků podezírají šestatřicetiletého muže ze Strakonic. Ten měl odcizit 400 litrů motorové nafty a nářadí z nákladního automobilu Iveco, z nákladního automobilu Scania kurtovací popruhy a autobaterie, z nákladního automobilu Ford Tranzit elektroniku a nářadí. Z dalšího vozidla, osobního automobilu Rover,  autorádio. Dále řádil v obytném přívěsu a osobních automobilech Fiat a Renault, i zde kradl elektroniku a nářadí. Na odcizených věcech způsobil majitelům škodu přesahující 80 000 korun a poškozením automobilů způsobil škodu přesahující 20 000 korun.
 
Muž je dále podezřelý, že dne 28.1.2009 řídil v Milevsku osobní automobil, přestože mu byl vysloven Okresním soudem ve Strakonicích zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
Po důkladném prověřování zahájili písečtí kriminalisté včerejšího dne trestní stíhání tohoto muže, který čelí podezření z trestných činů jejichž výčet je stejně dlouhý, jako výčet spáchaných skutků. Kriminalisté ho podezírají ze spáchání trestných činů krádež, poškozování cizí věci, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
Usnesení o zahájení trestního stíhání si muž převezme ve vazební věznici v Českých Budějovicích.
 

vytisknout  e-mailem