Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

U platební karty zanechal i PIN kód

Jindřichův Hradec – Třeboň – Auto není trezor aneb Zaparkoval vozidlo u kempu, přišel o doklady i o 50 000 korun.( hlasová schránka 974 233 116)  

V době od 6.července do 7.července 2010 dosud neznámý lapka vnikl do vozidla Škoda Felicia, zaparkovaného v Třeboni na parkovišti u kempu, kde následně odcizil z přihrádky u spolujezdce pánskou peněženku s osobními doklady a  platební kartou  na jméno poškozeného. Nepohrdl ani plastovým  pouzdrem na doklady a finanční hotovostí ve výši nejméně 5 000 korun. Spokojen se svým lupem  pokračoval v prohledávání  zaparkovaného vozidla. Z další přihrádky odcizil textilní taštičku přes rameno, kde byla uložena pánská koženková peněženka druhého z poškozených i s osobními doklady , průkazem dobrovolného hasiče, platební kartou či   mobilním telefonem s paměťovou kartou. Neznámý lapka neváhal a za použití odcizené platební karty a přiloženého PIN kódu, který si majitel zanechal přímo u platební karty,  odcizil z účtu majitele finanční hotovost ve výši 50 000 korun. Celková škoda, která oběma poškozeným vznikla činí  62 270 korun. Případem se intenzivně zabývají policisté z Obvodního oddělení Třeboň, kteří po neznámém lapkovi usilovně pátrají.
 
Policie varuje: Nikdy nenechávejte platební kartu společně s PIN kódem! V případě ztráty či odcizení  Vaší platební karty svým nezodpovědným jednáním nahráváte nepoctivým spoluobčanům, kteří Vás bez zaváhání připraví o Vaše úspory!!!    
 
por. Mgr. Bc. Hana Millerová,  pcrjhtm@mvcr.cz
8. července 2010

vytisknout  e-mailem