Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Tragický čelní střet

České Budějovice - Mladík nepřežil náraz do jiného vozidla. 

Dnes v 10:17 byla na Integrované operační středisko jihočeských policistů ohlášena vážná dopravní nehoda na silnici II/105 mezi Hlubokou nad Vltavou a Chlumcem. Na místo byly okamžitě vyslány hlídky dopravních policistů a další složky Integrovaného záchranného systému. Po příjezdu na místo zde již zasahovali zdravotníci a hasiči, kteří se pokoušeli o záchranu mladého řidiče, bohužel bezúspěšně. 20 letý mladík podlehl následků těžkých zranění neslučitelných se životem.

Policisté vytěžením svědků a vlastním šetřením zjistili, že v 10:15 hod. jel zmiňovaný řidič s osobním vozidlem tovární značky BMW 320 ve směru od Hluboké nad Vltavou na Týn nad Vltavou, v místech u Staré Obory, kdy pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a stavu komunikace, po projetí táhlé levotočivé zatáčky dostal na rovném úseku smyk, kdy poté vjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím osobním vozidlem tovární značky Hyundai Santa Fé. „Bavorák“ se po nárazu přepůlil a uvnitř zůstal zaklíněn mladík. Druhý řidič naštěstí utrpěl jen lehčí zranění, s kterým byl transportován do zdravotnického zařízení.

Policisté průjezd touto frekventovanou komunikací uzavřeli a objízdný směr byl veden od Hluboké nad Vltavou na Munice, Zahájí a Olešník.

Okolnosti této tragické nehody jsou předmětem vyšetřování dopravních policistů, kteří zároveň žádají případné svědky jízdy mladého muže od Českých Budějovic, aby se nám přihlásili na linku tísňového volání 158.

Od začátku roku vyhasl na jihočeských silnicích další mladý život. Připomínáme zásady bezpečné jízdy, kdy riskování se nevyplácí!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

28. května 2020

Odkazy do noveho okna

Tragická DN u St. Obory 1.

Tragická DN u St. Obory 1. 

Detailní náhled

Tragická DN u St. Obory 2.

Tragická DN u St. Obory 2. 

Detailní náhled

Tragická DN u St. Obory 3.

Tragická DN u St. Obory 3. 

Detailní náhled

Tragická DN u St. Obory 4.

Tragická DN u St. Obory 4. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem