Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Táborsko – pozor na namrzlých vozovkách

Táborští dopravní policisté upozorňují řidiče, aby důsledně věnovali pozornost změnám počasí a tím i změnám na vozovce.  

            Nepřizpůsobení rychlosti stavu a povaze vozovky má v těchto dnech za důsledek celou řadu dopravních nehod. Nejde vždy jen o náhlou změnu počasí, řidič musí sledovat i charakteristiku míst, kterými projíždí. S možností tvoření náledí musí počítat na mostech, kde vozovka rychleji promrzá, v lesních úsecích, na otevřených pláních či na místech, kde silnice vede okolo vodních ploch či na místech, kde se tvoří místní mlhy. Dalším rozhodujícím faktorem je způsob ošetření vozovky a typ posypu. Řidič si také musí včas uvědomit, po které silnici jede, zejména v souvislosti s přejezdem ze silnice vyšší třídy, která bývá upravena přednostně, na silnici nižší třídy, která v danou chvíli ještě nebyla upravena. Mnohé řidiče zaskočí i místo, kdy na jednom typu silnice přejíždí do jiného okresu či kraje.
            Společně s dobrým technickým stavem vozidla pak platí obecná zásada lehké nohy na plynu i brzdě a ohleduplnosti k ostatním účastníkům silničního provozu.
            Nejkritičtějšími úseky silnic na Táborsku jsou z tohoto hlediska výše položené silnice na Bechyňsku, Jistebnicku a Chýnovsku, na hlavním tahu I/3 pak úsek od Veselí nad Lužnicí směrem na České Budějovice a dálniční úsek od Tábora směrem na Prahu.
Následek nepřiměřené rychlosti na namrzlé vozovce - Veselí n.Luž..jpg Následek nepřiměřené rychlosti na namrzlé vozovce - Veselí n.Luž..jpg

vytisknout  e-mailem