Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Střet osobního vozidla s chodcem

Tábor – Veselí nad Lužnicí – Tento týden již druhý usmrcený chodec na jihočeských silnicích. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Krátce před půl desátou hodinou včerejšího večera se v centru města Veselí nad Lužnicí stala tragická dopravní nehoda. Na přechodu pro chodce na náměstí T. G. Masaryka došlo ke střetu osobního vozidla tovární značky Kia, které řídil mladý muž (22) a chodce, muže (48). I přes veškerou snahu na místo přivolaných zdravotníků chodec svým zraněním podlehl.

Příčina, průběh a míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem následného šetření táborských dopravních policistů a kriminalistů. Případ je šetřen jako důvodné podezření ze spáchání trestného činu, a to přečinu usmrcení z nedbalosti. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu u řidiče proběhla s negativním výsledkem.

Usmrcený muž se stal již bohužel 48. letošní obětí dopravních nehod na jihočeských silnicích. Navíc v tomto týdnu se jedná již o druhý případ usmrcení chodce.

Viz.: https://www.policie.cz/clanek/dopravni-nehoda-se-smrtelnym-zranenim-187453.aspx

Opětovně důrazně nabádáme všechny účastníky silničního provozu, tedy nejen řidiče motorových či nemotorových vozidel, ale i chodce, aby důsledně dodržovali všechna pravidla PESIPu a dbali o svou bezpečnost.

por. Mgr. Miroslav Doubek   krpc.pio@pcr.cz

14. srpna 2019

Odkazy do noveho okna

SDN - Veselí n. L. - OA x chodec - 01

SDN - Veselí n. L. - OA x chodec - 01 

Detailní náhled

SDN - Veselí n. L. - OA x chodec - 02

SDN - Veselí n. L. - OA x chodec - 02 

Detailní náhled

SDN - Veselí n. L. - OA x chodec - 03

SDN - Veselí n. L. - OA x chodec - 03 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem