Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

SPEED MARATHON

Jihočeský kraj - Jihočeské měření rychlosti. (Hlasová schránka 974 222 116) 

Celá středa proběhla na evropských silnicích dopravně bezpečnostní akce „X“ v rámci mezinárodní spolupráce TISPOL, pod názvem SPEED MARATHON. V českém prostředí se jednalo o třetí ročník, který byl za podpory spoluobčanů. Ti si sami v předchozích týdnech, prostřednictvím internetového odkazu, mohli označit silniční trasy, kde dle jejich názoru, nejvíce dochází k překročení nejvyšší povolené rychlosti.

V třetím největším kraji obsadilo komunikace bezmála 50 příslušníků dopravních inspektorátů, kteří zkontrolovali 504 motorových vozidel, kdy se 204 řidičů dopustilo přestupku. V 157 případech se jednalo právě o překročení rychlostí a to jak v obcích, tak i mimo ně. 154 přestupků vyřešili policisté na místě uložením příkazu (blokové pokuty) v celkové výši 90 800 korun, 3 přestupky byly odeslány k projednání na místně příslušné obce s rozšířenou působností. Jeden z kontrolovaných řidičů byl ovlivněn alkoholem, 8 osob se před jízdou nepřipoutalo bezpečnostním pásem a v u 15 motorových vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav.

Měření rychlosti vozidel, které je v gesci dopravních policistů, provádíme každý den. Uvědomte si, že nejčastější příčinou dopravních nehod je právě porušování o ustanovení

§ 18 zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích

Rychlost jízdy

  1. Rychlost jízdy musí řidič přizpůsobit zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a nákladu, předpokládanému stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, její kategorii a třídě, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat; smí jet jen takovou rychlostí, aby byl schopen zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou má rozhled.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

5. dubna 2019

Odkazy do noveho okna

Speed Marathon 1

Speed Marathon 1 

Detailní náhled

Speed Marathon 2

Speed Marathon 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem