Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Spadla klec

České Budějovice - Pachatele, kteří mají na svědomí loupežné přepadení ze 17.01.2009 / v jednom z českobudějovických herna-barů / , již českobudějovičtí kriminalisté znají 

Pachatele, kteří mají na svědomí loupežné přepadení ze 17.01.2009 / v jednom z českobudějovických herna-barů /, již českobudějovičtí kriminalisté znají. Jsou jimi dva muži ( 20letý z Českobudějovicka a 22letý cizí státní příslušník ) a 35letá žena z Ostravska. Českobudějovičtí kriminalisté neustále prověřovali a zjišťovali veškeré poznatky které by vedly k osobám pachatelů. Díky výborné místní a osobní znalosti kriminalistů a jejich plně profesionální práci se pachatele podařilo ve velmi krátké době po spáchání tohoto zvlášť závažného násilného trestného činu ustanovit, zadržet a následně i obvinit.
Na základě zjištěných a odůvodněných skutečností bylo kriminalisty prokázáno, že výše uvedení pachatelé, společně, po předchozí vzájemné domluvě, dne 17.01.2009, v době kolem čtvrté hodiny ranní, v jednom z českobudějovických herna-barů, fyzicky napadli 20letého muže a to údery pěstmi do obličeje a elektrickým paralyzérem a vyžadovali po něm vydání finanční hotovosti a mobilního telefonu. Z obavy o svůj život a zdraví jim přepadený barman vydal finanční hotovost ve výši 1.473 korun a mobilní telefon zn. Nokia. Celková způsobená škoda činí 19.473 korun. V důsledku fyzického útoku utrpěl přepadený mladík zranění spočívající v povrchovém poranění obličejové části hlavy.
Všichni tři agresoři čelí od včerejšího dne trestnímu stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu loupeže. Po ukončení výslechu byli následně zadrženi jako obvinění dle § 75 trestního řádu a byl podán podnět k návrhu na jejich vzetí do vazby.

vytisknout  e-mailem