Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Senioři v dopravě

Tábor - Kriminalisté zahájili trestní stíhání pro zanedbání řidičské povinnosti při dopravní nehodě. 

Táborští kriminalisté v minulém týdnu předali usnesení o zahájení trestního stíhání pro naplnění skutkové podstaty přečinu Neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, 85 letému muži z hlavního města. Ten v prvních květnových dnech jel se svým osobním vozidlem tovární značky Škoda Octavia, po silnici 3. třídy mezi obcemi Veselí nad Lužnicí a Vlkov, kdy se pravděpodobně plně nevěnoval řízení, při objíždění chodců neodhadl bezpečný odstup a narazil do jedné z dívek. Po střetu však zřejmě nikterak nereagoval a pokračoval v jízdě.

Kriminalisté společně s dopravními policisty prováděli šetření kolem místa nehody, vyžádali si  posudky o zranění a zdravotní posudek o schopnosti podezřelého seniora, zda je schopen v tak vysokém věku řídit motorová vozidla, na základě nich v letních měsících zahájili úkony trestního řízení.

V této souvislosti připomínáme všem „dříve narozeným řidičům“, aby nepodceňovali pravidelné a důkladné lékařské prohlídky, které jsou povinné od 65. roku věku, kdy se této problematice, kromě Policie České republiky, věnuje i BESIP – viz odkaz https://www.ibesip.cz/Tematicke-stranky/Seniori/Senior-v-silnicnim-provozu

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

12. října 2021

vytisknout  e-mailem