Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Řídil, pil a havaroval

Český Krumlov - Přídolí – Mladík usedl za volant automobilu, se kterým pak havaroval, a to vše i přesto, že se před cestou posilnil alkoholem a navíc měl uložen zákaz řízení. 

Českokrumlovští dopravní policisté sdělili podezření z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání devatenáctiletému muži z Českokrumlovska. Mladík usedl dne 24. května 2021 za volant osobního vozidla Peugeot, se kterým jel po místní komunikaci v katastru obce Přídolí. Při jízdě, patrně vlivem své podnapilosti, nepřizpůsobil rychlost jízdy povaze a stavu vozovky a s vozidlem narazil do stromu. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče, který byl, po provedení dechové zkoušky a neodkladných úkonů, převezen na vyšetření do nemocnice v Českém Krumlově.

Policisté odborným měřením zjistili, že muž má v dechu kolem 2,3 promile alkoholu. Další šetření ukázalo, že má mladý muž rozhodnutím Okresního soudu Český Krumlov uložen zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupin, platný do března 2022.

por. Bc. Lenka Pokorná    ck.pis@pcr.cz

tisková mluvčí a preventistka

31. května 2021

vytisknout  e-mailem