Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Prevence není nikdy dost

J. Hradec - Tisková mluvčí pobesedovala se seniory z Klubu aktivního stáří.  

Jindřichohradecké sdružení sociálních aktivit společně se Sociálními službami Jindřichův Hradec a Oblastním spolkem Českého Červeného kříže Jindřichův Hradec  dne 10. listopadu  pořádali tradičně, jako každý rok, v Jindřichově Hradci besedu pro seniory  Klubu aktivního stáří pod názvem
 „ Prevence není nikdy dost“.  Besedy se zúčastnilo nejméně 57 posluchačů ve věku od 60 do 89 let. Díky ředitelce Českého červeného kříže, paní Zdence Hanzalové, se podařilo zorganizovat přednášku, která se seniorům, dle jejich vyjádření, opravdu moc líbila.
 
Součástí této besedy dříve narozených byla mimo jiné i přednáška s jindřichohradeckou tiskovou mluvčí PČR  por. Hanou Millerovou a krajským koordinátorem Besipu, panem Václavem Kovářem. Tisková mluvčí  PČR, Územního odboru Jindřichův Hradec, pohovořila o bezpečnostní situaci  i o vývoji kriminality na Jindřichohradecku. Zdůraznila, že právě senioři se stávají čím dál tím více terčem zájmu kapsářů, zlodějů, podvodníků i násilníků.   
 
Padesáti třem seniorkám a čtyřem zástupcům  mužského pohlaví doporučila :
* jak se chránit před okradením 
* jak předcházet riziku přepadení 
* jak se vyhnout podvodu       
* jak se chovat v silničním provozu
 
Senioři se aktivně zapojili do přednášky a rovněž pohovořili o svých zkušenostech a setkáních s „ nečestnými“ spoluobčany. Kladli zajímavé dotazy a bylo vidět, že je přítomnost ženy v policejní  uniformě opravdu těší. Na základě přednášky a rad tiskové mluvčí následující den přišla do budovy PČR v Jindřichově Hradci dvaasedmdesátiletá žena, která tiskové mluvčí sdělila skutečnost, která se jí přihodila a trápí ji, rovněž požádala o radu. Krajský koordinátor Besipu, Václav Kovář navázal na přednášku tiskové mluvčí PČR a podrobně pohovořil o tom, jak se mají starší spoluobčané správně chovat v silničním provozu. Posluchačům rovněž prezentoval DVD zaměřené na bezpečnost seniorů v dopravě.  V závěru besedy odpovídal na dotazy, které vzešly z opravdu zajímavé přednášky.
 
Jelikož se beseda dříve narozeným spoluobčanům líbila, přislíbil krajský koordinátor Besipu, Václav Kovář i tisková mluvčí Policie ČR, že se společně za seniory v příštím roce opět vypraví.
 
por. Mgr. Bc. Hana Millerová, pcrjhtm@mvcr.cz   
14. listopadu  2011

vytisknout  e-mailem