Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policejní akce "Mládež"

České Budějovice - Výsledky policejní akce ukázaly její opodstatněnost. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Z pátka na sobotu proběhla na území celého krajského města noční policejní akce s názvem "Mládež". Jejím cílem bylo zabránit požívání alkoholických nápojů a užívání omamných a psychotropních látek nezletilými a mladistvými osobami a předcházení případnému páchání trestné činnosti.

Policejní akce, do které bylo zapojeno přes 70 policistů, včetně městských strážníků a pracovníků českobudějovického Magistrátu města (konkrétně odboru sociálně právní ochrany dítěte), byla zároveň zaměřena na kontrolu dodržování povinností stran provozovatelů pohostinských zařízení, týkající se zákazu prodeje či podávání alkoholických nápojů osobám mladším 18 let nebo osobám zjevně ovlivněným alkoholickým nápojem či jinou návykovou látkou.

V průběhu tříhodinové akce policisté společně zkotrolovali 35 živnostenských provozoven a bezmála 80 osob. U deseti osob mladších 18 let policisté zjistili provedenou dechovou zkouškou požití alkoholu. V jednom případě byl výsledek orientačního vyšetření pozitivní na drogu.

dechova_zkouskadechova_zkouska

Výsledky provedeného orientačního vyšetření na přítomnost alkoholu v dechu se pohybovaly v rozmezí od 0,08 do 2,24 promile. Nejvyšší naměřená hodnota byla zjištěna u teprve šestnáctiletého mladíka.

Alarmující výsledky policejní akce prokázaly její opodstatněnost. Proto budou policisté v provádění akcí podobného charakteru i nadále pokračovat.

vytisknout  e-mailem