Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pohrdání soudem

Český Krumlov - Muž se opakovaně bez omluvy nedostavil k soudu. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Podezřelý 42letý muž se jako důležitý svědek od srpna 2008 opakovaně nedostavil k soudnímu jednání u Okresního soudu Český Krumlov, ačkoliv byl řádně předvoláván a předvolání převzal na doručenku. O následcích nedostavení se k jednání byl předsedou senátu poučen.

Za první dvě neomluvené neúčasti byla podezřelému soudem uložena pořádková pokuta ve výši 10.000 Kč. Podezřelý byl znovu důrazně upozorněn na další hrozící pokutu, případně trestní stíhání pro trestný čin pohrdání soudem (§ 169b TZ)v případě, že bude bojkotovat i další soudní jednání v říjnu 2008. Muž se však opět bez omluvy na jednání nedostavil, čímž donutil předsedu senátu věc opakovaně odročovat na jiné termíny. Muž tak řádné jednání soudu úmyslně a opakovaně znemožnil, čímž se dopustil shora uvedeného trestného činu.

Soudu tak nezbylo nic jiného než předat věc policistům. Okresní státní zástupce vydal souhlas se zadržením osoby a po muži bylo vyhlášeno pátrání, v jehož rámci bylo zjištěno, že se podezřelý zdržuje v zahraničí. Nyní bude vyžádán výslech tohoto muže, a to cestou právní pomoci.

por. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)

 

 

vytisknout  e-mailem