Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Podvodník

Český Krumlov - Českokrumlovští kriminalisté obvinili z trestných činů zpronevěra a podvod mladého muže z Českých Budějovic. 

Obviněný v srpnu 2007 na základě smlouvy o dílo převzal zálohu na zhotovení schodiště na Lipensku ve výši 17.000 Kč. Do současnosti však práci neprovedl, byť dle smlouvy tuto měl provést do 5. září 2007. Zálohu nevrátil a na výzvy k vrácení finanční zálohy nereaguje.
 
Koncem června 2008 po slovní dohodě převzal obviněný muž finanční hotovost ve výši 38.000 Kč na výrobu bukových schodů do rodinného domu v Kájově. Počátkem července 2008 pak převzal další hotovost, určenou k dokončení zakázky ve výši 12.000 Kč, ale do současné doby nepředal dohodnutý výrobek ani nevrátil finanční hotovost.
 
A aby toho nebylo málo, uzavřel výtečník kupní smlouvu o koupi osobního motorového vozidla Alfa Romeo, kdy se zavázal splatit kupní cenu ve výši 110.000 Kč, a to v pravidelných měsíčních splátkách ve výši 10.000 Kč. Dle smlouvy se měl stát majitelem vozidla až po jeho úplném splacení. Přesto, že uhradil z kupní ceny pouze částku ve výši 20.000 Kč, vozidlo nechal převést na firmu sídlící poblíž Českých Budějovic.
 
Způsobená škoda tak byla poškozenými vyčíslena na celkovou částku 157.000 Kč.
 
por. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)

vytisknout  e-mailem