Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Podvodnice

Český Krumlov - Žena z Kaplice podváděla a podváděla - a nyní spadla klec a byla obviněna. 

Devětačtyřicetiletá žena z Kaplice v dubnu 2008 uzavřela prostřednictvím zprostředkovatele s kosmetickou společností dohodu na základě které provedla tři objednávky zboží na jméno jiné ženy. Přestože všechny zásilky byly doručeny a obviněná je jménem druhé ženy v Kaplici převzala, žádná z nich nebyla uhrazena, čímž společnosti byla způsobena škoda ve výši 10.337 Kč. 

Dále obviněná v červnu 2008 uzavřela prostřednictvím obchodních zástupců finanční společnosti celkem tři smlouvy o půjčce na částky 15.000 Kč s týdenními splátkami ve výši 480 Kč a dvakrát na částku 20.000 Kč s týdenními splátkami 640 Kč, pokaždé jménem jiných osob. Všechny tři uvedené smlouvy o půjčkách byly uzavřeny v místě bydliště obviněné.

Policisty bylo zjištěno, že uvedení klienti, jejichž jménem byly smlouvy o půjčkách uzavřeny, nikdy s touto finanční společností žádnou smlouvu o půjčce neuzavřeli a na uvedené adrese v Kaplici nikdy neměli svá bydliště. Splátky hotovostních půjček byly hrazeny do září 2008, od té doby nejsou hrazeny a tím byla způsobena škoda ve výši 47.960 Kč.

Obviněné se zřejmě tento způsob živobytí zalíbil, a tak v září 2008 uzavřela prostřednictvím zprostředkovatele s kosmetickou společností další dohodu, na základě které provedla tři objednávky zboží, tentokrát na své jméno. Přestože všechny zásilky byly doručeny a  žena je převzala, žádná z nich nebyla uhrazena, čímž byla způsobena škoda ve výši 12.374 Kč.

Policisté a poté kriminalisté celý případ řádně prošetřili, celkovou škodu vyčíslili na částku přesahující 70.000 Kč a ženu obvinili z trestného činu podvodu.

por. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)

 

 

vytisknout  e-mailem