Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Podvodné vylákání peněz přes internet

Táborsko - Internetový „přítel“ vylákal z ženy pod příslibem lásky a postavení domu peníze na stavební materiál. 

Policisté obvodního oddělení Sezimovo Ústí přijali oznámení na neznámého pachatele, který měl na třiašedesátileté ženě z Táborska spáchat podvod prostřednictvím sociální sítě Facebook.

V jarních měsících letošního roku se žena, která toužila po lásce, vztahu a porozumění, seznámila cestou Facebooku s neznámým mužem,  který měl žít v Glasgou ve Velké Británii. Mezi těmito osobami  probíhala po dobu několika měsíců čilá komunikace,  při které muž  ženě sliboval lásku, vztah, společný život v Čechách, možná i manželství, ale hlavně postavení krásného domu. Svěřil se ženě s velkými potížemi s lodí, kterou má zakotvenou kdesi v Turecku a potřebuje peníze, aby jí mohl dostat zpět. Při slibu, že ženě postaví krásný dům, však požadoval i peníze na zálohy na stavební materiál a podobně. Žena, která uvěřila, že jí neznámý muž skutečně miluje, a že splní všechny sliby, které jí dal, internetovému příteli vyhověla a ve čtyřech splátkách  poslala eura na turecký bankovní účet.

Internetový podvodník svým protiprávním jednáním vylákal od důvěřivé ženy částku přesahující 480 tisíc.

Policisté opět a neustále varují všechny občany, aby byli obezřetní nejen při nákupech zboží přes internet, ale i při seznamování a především nebyli důvěřiví a nikdy neposílali žádné finanční obnosy na neověřené adresy a neznámým lidem.

O tom, že toto není ojedinělý případ, se můžete přesvědčit v několika článcích, které jsme v nedaleké minulosti zveřejnili. https://www.policie.cz/clanek/laska-pres-internet-muze-vyjit-pekne-draze.aspx

por. Bc. Lenka Pokorná    ck.pis@pcr.cz 

5. srpna 2019

vytisknout  e-mailem