Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Podvodné jednání vůči seniorovi

Tábor – Za v celku bezcenné zboží 10 000 korun. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Táborští policisté žádají média a širokou veřejnost o pomoc a spolupráci při šetření dalšího případu, kdy obětí pachatele se stal důvěřivý, tentokráte senior (72). Ten byl v době okolo půl jedné hodiny odpolední pátku dne 23. listopadu 2018 osloven na parkovišti před OD Albert na Chýnovské ulici v Táboře neznámým, slovensky hovořícím mužem. Ten jej pod osvědčenou legendou, že se na svátky vrací domů a nemá finanční prostředky na cestu, přiměl ke koupi jím nabízeného zboží, v tomto případě hodinek, dalekohledu a zastřihovače vlasů. Senior nátlaku podlehl a hodlal za zboží zaplatit částku 1 000 korun. Protože u sebe neměl uvedenou finanční hotovost, přiměl ho podvodník k výběru peněz z bankomatu. Po vložení karty a zadání PINu však podvodník sám k bankomatu přistoupil a z účtu poškozeného vybral částku 10 000 korun. Tu rychle vzal a z místa odešel. V celku bezcenné zboží ponechal na místě.

Dle získaných informací byl podvodníkem muž ve věku odhadem 50 – 55 let, světlé pleti, silnější, asi 170 cm vysoké postavy, na krátko střižených, nazrzlých vlasů. Oblečen byl do delší zimní bundy šedé barvy.

Žádáme tímto každého, kdo se v době okolo půl jedné hodiny po poledni pátku dne 23. listopadu 2018 u vchodu a přilehlého bankomatu do OD Albert ve směru od Chýnovské ulice v Táboře nacházel a byl svědkem uvedeného jednání, mohl by tak přispět k bližšímu popisu pachatele, případně si všiml jeho kompliců či vozidla, kterým mohl z místa odjet, aby své poznatky předal policistům na jejich služebně v Divadelní ulici v Táboře či telefonní lince 974 238 700.

Zároveň tímto na uvedenou, opakující se trestnou činnost upozorňujeme. Mnohdy se v těchto případech stává, že pokud má senior u sebe vyšší finanční hotovost, pachatel mu ji z rozevřené peněženky sebere a rychle z místa odchází. Co se týče nabízeného zboží, zejména u elektroniky se mnohdy jedná pouze o makety.

Přistoupit na takovýto pouliční, nátlakový obchod, se tak mnohdy nevyplácí.

por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz , krpc.pio@pcr.cz

26. listopadu 2018

vytisknout  e-mailem