Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pobytová kontrola

Jihočeský kraj - Písecko - Policisté a pracovníci KHS kontrolovali pobyt cizinců. 

Včera brzy ráno provedli policisté z Odboru cizinecké policie v úzké spolupráci s Krajskou hygienickou stanicí Jihočeského kraje, bezpečnostní akci – pobytovou kontrolu na Písecku se zaměřením na neoprávněný vstup a pobyt cizinců. Během akce byl zjištěn pobyt 14 osob cizí státní příslušnosti, kteří na území České republiky přicestovali v rozporu s Ochranným opatřením Ministerstva zdravotnictví ČR. Pro připomenutí od 12. března 2020 je dle toho opatření zakázán vstup všem cizincům, kteří nemají povolen přechodný pobyt nad 90 dnů nebo trvalý pobyt.

Zajištění občané se zemí mimo Evropskou unii porušili uvedené opatření a stali se rizikem pro naši republiku, neboť mohli způsobit zavlečení nemoci COVID-19.

Na základě zjištěných skutečností s nimi strážci pořádku zahájili úkony správního řízení dle ust. § 119 odst. 1 písm. a) bod 2 zákona č. 326/1999 Sb. a porušením Ochranného opatření MZd ČR je řešeno jako přestupek dle ust. § 92k odst. 3 písm. a) zákona č. 258/2000 Sb. s odesláním k projednání na správní orgán Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje.

V obdobných akcích budeme pokračovat.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

22. července 2020

vytisknout  e-mailem