Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Padělané bankovky

Český Krumlov - Během pár dní se objevily dvě padělané bankovky. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Neznámý pachatel ve čtvrtek 14. května 2009 zaplatil útratu v restauraci na Lipensku padělanou bankovkou v nominální hodnotě 1.000 Kč. Skutečnost, že se jedná o padělanou bankovku, zjistila provozovatelka restaurace při placení pohonných hmot dne 16. května 2009. Poškozená žena se další den dostavila na služebnu Obvodního oddělení PČR Lipno nad Vltavou ve Frymburku, kde byl se ženou sepsán protokol o trestním oznámení, padělaná bankovka byla zajištěna a bude odeslána na zkušebnu platidel ČNB v Praze.

Podobný případ zaznamenali také větřínští policisté. Pro zatím neznámý pachatel v pátek či v sobotu minulého týdne zaplatil v restauraci na Větřínsku padělanou bankovkou, taktéž v nominální hodnotě 1.000 Kč. Padělaná bankovka byla zjištěna majitelem restaurace v sobotu, při přepočítávání tržby. Ten celou věc ohlásil policistům Obvodního oddělení Policie ČR Větřní. Také tato bankovka byla zajištěna a bude odeslána zkušebně platidel ČNB v Praze.

V obou případech policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu padělání a pozměňování peněz. Po zadokumentování budou oba případy předány dle věcné příslušnosti kriminalistům Služby kriminální policie a vyšetřování Odboru hospodářské kriminality Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje.

por. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)

 

 

vytisknout  e-mailem