Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Opilý neřidič za volantem

České Budějovice - muž s osobním vozidlem na sebe upozornil přestupkem v dopravě. 

Pátek v podvečer řešili hlubočtí policisté 46 letého muže z Jindřichohradecka, kterého předtím zastavili strážníci Městské policie z města pod státním zámkem. Před 19:00 hod. jel po hlubockém náměstí, s osobním vozidlem tovární značky Volkswagen Passat, kdy pravděpodobně vlivem svého stavu nerespektoval dopravní značení. Strážníci ho vyzvali k podání vysvětlení a předložení řidičského průkazu, který však u sebe neměl. Již během hovoru z jeho dechu cítili závan návykové látky. Proto ho vyzvali k provedení testu na zjištění alkoholu v dechu, kdy výsledek měření přístrojem Dräger převýšil 2,1 promile.

Vzhledem k uvedenému jednání přivolali policisty z obvodního oddělení, kteří po příjezdu provedli testy na zjištění alkoholu, který potvrdil, že „neřidič“ před jízdou zřejmě požil zakázanou látku. Na základě toho mu zakázali další jízdu a nechali osobu umístit do policejní cely.

Druhého dne, tzn. v sobotu, byl dotyčný propuštěn a strážci pořádku mu předali předvolání na následující týden k vysvětlení jeho protiprávního jednání. Ve věci jsou zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky a přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

10. října 2021

vytisknout  e-mailem