Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Opětovné porušení vysloveného trestu

České Budějovice - Mladík si zřejmě nelámal hlavu s uloženým zákazem. 

Českobudějovičtí kriminalisté z oddělení obecné kriminality vyšetřují případy krádeže, neoprávněného užívání cizí věci, maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky, kdy je důvodně podezřelý 30 letý muž z krajského města.

Dle zjištěných skutečností měl počátkem prosince loňského roku na jedné stavbě na okraji krajské metropole odcizit materiál, kdy byla posléze způsobená škoda vyčíslena na více jak 2 670 000 korun. Dále opakovaně řídil motorové vozidlo, ačkoli měl vysloven rozsudkem soudu zákaz řízení všech motorových vozidel. Před jízdou či během jízdy užíval návykové látky, což následně prokázali testy na přítomnost těchto látek v těle.

Svým jednáním ohrožoval i ostatní účastníky silničního provozu, kdy doslovně pohrdal nařízením soudu i jiných státních orgánů.

Na základě těchto skutečností mu policisté prokázali nejméně osm případů, na základě nichž byl při posledním trestném činu zadržen a převezen na služebnu, kde si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro shora uvedené činy. Zároveň byl státnímu zástupci podán návrh na vzetí do vazby, který byl následně akceptován. Uvedený muž je v současné době ve výkonu trestu odnětí svobody pro předchozí trestnou činnost.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

25. května 2021

vytisknout  e-mailem