Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Odcizená vozidla

Jihočeský kraj - Zloději si ve sváteční dny vybírali odemčená vozidla. 

Policisté pátrají po odcizeném osobním vozidle značky Škoda Octavia rz 3C9 5391. Vozidla se v sobotu zmocnil neznámý pachatel v Budějovické ulici v Týně nad Vltavou a s vozidlem odjel neznámo kam. Pachatel pravděpodobně využil skutečnosti, že vozidlo zde kolem sedmnácté hodiny stálo odemčeno s klíčky ve vozidle. Pachatel způsobil odcizením vozidla škodu kolem 22 000 korun.

Lépe pro podobně nepozorného majitele vozidla dopadl případ z páteční sváteční noci, kdy se pachatel zmocnil, pár minut před půlnocí ve Stříteži - Kaplice Nádraží, motorového vozidla značky Škoda Fabia bílé barvy a s vozidlem odjel. Policejní hlídka z Obvodního oddělení Kaplice vozidlo vypátrala na čerpací stanici a zadržela i pachatele, tím je sedmatřicetiletý cizinec. Případ policisté zpracují v rámci zkráceného přípravného řízení. Vozidlo policisté předali majiteli.

Policisté připomínají všem řidičům, že mají povinnost odstavené či zaparkované vozidlo řádně zabezpečit proti krádeži, tj. vozidlo vždy uzamknout a neponechávat v něm klíče. Zvlášť velkým lákadlem pro zloděje jsou odstavená a nastartovaná vozidla, jejichž řidič si odběhl na „vteřinku“!

mjr. Mgr. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

26. prosince 2021

vytisknout  e-mailem