Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Obezřetnost se vyplatí

Český Krumlov – Preventivní akce proběhla v Českém Krumlově. 

V pátek odpoledne proběhla v prodejně Tesco v Českém Krumlově preventivní akce pod názvem „Obezřetnost se vyplatí“. Preventivně informační odbor kanceláře policejního prezidenta připravil kampaň pod tímto názvem, jejíž cílem je, aby si lidé dávali pozor na své osobní věci (kabelky, batohy, tašky, peněženky, doklady apod.)
 
Kampaň byla zahájena v rámci celé republiky již 30. března 2011, a to na základě dohody s vedením řetězců prodejen Albert a Tesco.
 
V prodejnách lidé mohou spatřit plakáty upozorňující na nebezpečí kapesních krádeží, slyšet spot nabádající k obezřetnosti, a také potkat policisty, kteří nepozorné nákupčí upozorní na nedostatečnou obezřetnost, tj. na opuštěnou kabelku v nákupním košíku a předají „hříšníkovi“ leták upozorňující na nebezpečí kapesních krádeží.
 
V českokrumlovském Tescu byli v pátek lidé velmi opatrní. Zřejmě již přítomnost tří uniformovaných policistů pohybujících se po prodejně vzbudila zájem a tudíž i zbystřila smysly nakupujících. Policisté tak museli opatrnost připomenout pouze několika jednotlivcům a ti slíbili, že si na své věci již budou dávat pozor.
 
Doufejme, že se tato akce lidem vybaví vždy, když do nějakého obchodu vstoupí, že si své věci budou hlídat i do budoucna a nedají tak zlodějům šanci na snadný zisk.
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
24. dubna 2011

vytisknout  e-mailem