Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nevyměníš – Nepojedeš

J.Hradec - Nenechávejte výměnu řidičských průkazů na poslední chvíli!( Hlasová schránka 974 233 116) 

Jindřichohradečtí policisté upozorňují řidiče : Řidičské průkazy, vydané v období od 1. ledna 1994 do 31. prosince 2000, jsou jejich držitelé povinni vyměnit nejpozději do 31. prosince 2010. 
Kontrola dokladů.jpgKontrola dokladů.jpg
 
 Uplynutím stanovené doby pro jejich výměnu řidičské průkazy pozbývají platnosti. Výměny řidičských průkazů provádí obecní úřad s rozšířenou působností. Pro účely této výměny je třeba spolu s žádostí o vydání řidičského průkazu přiložit jednu fotografii průkazového formátu o rozměrech 3,5 x 4,5 cm, stávající řidičský průkaz a doklad totožnosti. Zákonná lhůta pro vydání nového řidičského průkazu je do 20 dnů od podání žádosti, jelikož se jedná o povinnost z platné právní úpravy, není výměna zpoplatněna. Pokud bude požadováno vydání dokladu ve lhůtě kratší, to je do 5 pracovních dnů od podání žádosti, je pro tento úkon stanoven správní poplatek 500 Kč. Nenechávejte proto výměnu dokladu na poslední chvíli, vyhnete se tak frontám opozdilců! Jestliže občané nechají výměnu řidičského průkazu až na měsíc  prosinec 2010, je pravděpodobné, že do konce roku  se jim již nepodaří získat nový řidičský průkaz!
 
Jindřichohradecká policie varuje : Pokud vyjedou řidiči  s neplatným řidičských průkazem po 1. lednu 2011, hrozí jim na místě bloková pokuta až 2000 korun a ve správním řízení  tato částka výrazně narůstá!
 
por. Mgr. Bc. Hana Millerová, pcrjhtm@mvcr.cz   
 3. listopadu 2010
 

vytisknout  e-mailem