Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Násilník byl vykázán

Jindřichův Hradec - Policisté Obvodního oddělení Suchdol nad Lužnicí provedli ve středu večer vykázání násilné osoby z bytu. (Hl. schránka 974 221 116) 

Případ domácího násilí řešili včera večer policisté Obvodního oddělení Suchdol nad Lužnicí. Na základě oznámení zhruba čtyřicetileté ženy vykázali z bytu na zákonem stanovenou dobu 10 dnů jejího manžela. Muž podezřelý z domácího násilí se po dobu dvaceti let opakovaně dopouštěl na ženě a posléze i synovi fyzického a psychického násilí, naposledy ve středu večer. Policisté proto muže z bytu vykázali a celou věc nadále prošetřují. Při posledním incidentu nedošlo ke zranění osob.
Každý člověk by si měl vážit sám sebe, neměl by trpět jednáním jiných osob, i když v mnoha případech jde o rodinné příslušníky. Nikdo nemá právo beztrestně ubližovat, šikanovat či týrat jiné. Věci, které se odehrávají v rodinách, zůstávají ve většině případů blízkému okolí i státním orgánům skryté. Ohrožovaný člověk se často stydí své týrání oznámit policii, mylně se domnívá, že policie nemá konkrétní možnost jak pomoci. Uvedený případ dokumentuje řešení podobných situací. Policie vede proti podezřelé osobě přestupkové či trestní řízení a zároveň použitím institutu vykázání zabrání násilníkovi dostat se do blízkosti ohrožené osoby. O prodloužení lhůty vykázání si ohrožená osoba může požádat soud.

Mgr. Jiří Matzner pisjc@mvcr.cz

14. 1. 2010

vytisknout  e-mailem