Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Loupežné přepadení pošty

Tábor – Ratibořské Hory – Lupič odešel s nepořízenou. 

            Táborští kriminalisté šetří případ, ke kterému došlo krátce před půl desátou hodinou dopolední dne 25. června 2009 v obci Ratibořské Hory na Mladovožicku. Do klientských prostor místní pošty vešel muž, který ženě na přepážce podal igelitovou tašku a vyzval ji k vydání peněz. Jednu ruku měl při tom zasunutou v kapse mikiny, čímž budil zdání, že zde má ukrytou zbraň. Pracovnice jeho požadavku nevyhověla a vyzvala ho, aby poštu opustil. Muž si vzal tašku zpět a z pobočky odešel.
            Přestože muž odešel s nepořízenou, jeho jednání nese znaky skutkové podstaty trestného činu loupeže, za který mu u soudu hrozí až trest odnětí svobody na dobu až deseti let.
            Pachatelem by měl být muž ve věku přibližně 25 let, asi 180 cm vysoké, statné postavy, světlých, krátce střižených vlasů. V době přepadení měl na sobě světle modré riflové kalhoty, šedou mikinu a na hlavě kšiltovou čepici černé barvy. Při sobě měl igelitovou tašku v modro-žlutém barevném provedení. Mluvil česky, bez zvláštního přízvuku.
            Policisté na místě provedli rozsáhlá šetření, přesto vyzývají další případné svědky, kteří by si v době okolo půl desáté hodiny dopolední v obci Ratibořské Hory všimli výše popsaného muže, případně zaznamenali výskyt podezřelého vozidla, aby své informace předali kriminalistům na lince 158. Děkujeme.
Loupež 600Loupež 600
 

vytisknout  e-mailem