Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Kriminalista nedal vyděrači šanci

Tábor – Pachateli zaklapla pouta na rukou za hodin a půl po nahlášení případu. 

     Krátce před třetí hodinou odpolední dne 25. ledna 2009 byl v parku před táborským autobusovým nádražím okraden o mobilní telefon čtrnáctiletý chlapec. Dle jeho sdělení k němu přistoupil asi dvacetiletý mladík snědé pleti, telefon mu vytrhl z ruky a překvapenému chlapci přikázal, že pokud ho chce zpět, musí mu do hodiny přinést alespoň 250 korun, případně MP4 přehrávač, jinak mu telefon nevrátí.

     Chlapec vše ohlásil policii. Na smluvenou schůzku tak již šel pod bezprostřední ochranou zkušeného kriminalisty. Co se dělo dál, se zloděj a vyděrač nestačil ani divit. Během okamžiku ležel na zemi s pouta na rukou. Policisté u něj zajistili odcizený telefon a mladíka převezli na policejní stanici. Další šetření ukázala, že zadržený muž (24) není v nezákonném jednání žádným začátečníkem, za sebou má již několik násilných skutků a v současné době je v podmínce za obdobný skutek spáchaný na Vimpersku. Policisté jej proto obvinili z trestných činů krádeže a vydírání a zároveň dali podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby.

     O jeho osudu tak rozhodne soud, který mu za jeho počínání v Táboře může vyměřit až trest odnětí svobody na dobu až tří let. pachatel - pouta .jpg

vytisknout  e-mailem