Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Kradly v dámských šatnách

České Budějovice – Dvě ženy z Prahy / 33, 54 / mají na svědomí několik krádeží vloupáním do šatních skříněk nejen na plaveckém stadionu v krajském městě  

Na základě intenzivního prověřování bylo českobudějovickými kriminalisty zjištěno a prokázáno, že obě ženy společně, po předchozí vzájemné domluvě, v době od měsíce února do září loňského roku , za použití násilí, opakovaně vnikly do několika dámských šatních skříněk na plaveckém stadionu na Sokolském ostrově. V témže nezákonném jednání pokračovaly i v jednom  českobudějovickém fitnes-centru. Terčem jejich zájmu byly peníze, mobilní telefony, hodinky, ale i platební karty či oděvní svršky. V jednom případě pak za pomoci odcizené platební karty provedly neoprávněný výběr ve výši 10.000 korun.
Celkem svým nezákonným jednáním způsobily škodu ve výši 75.581 korun.
Nyní již obě ženy čelí trestnímu stíhání pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže vloupáním a neoprávněného držení platební karty. Takového jednání se dopustily i přesto, ačkoliv byly v uplynulých třech letech pravomocně odsouzeny a potrestány za majetkovou trestnou činnost. Zpytovat svědomí budou opětovně před soudem.

vytisknout  e-mailem