Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádeže v domech

Český Krumlov - Zloděj, když má příležitost, na nic nečeká. 

O tom, že by měly být dveře a okna do objektů zajištěné se přesvědčili v uplynulých dnech tři lidé z Českokrumlovska.
V prvním případě se v průběhu dopoledne dne 28. května 2013 dostal zloděj nezajištěnými dveřmi do stodoly v obci Větřní, kterou prohledal a odcizil zde motorovou pilu zn. Oleo - Mac a pánské horské jízdní kolo zn. X-FACT, černobílé barvy. Majitel vyčíslil svoji škodu na částku převyšující 18 000 korun.
Druhý případ se stal kolem poledne dne 29. května 2013, kdy nezvaný návštěvník vnikl neuzamčenými dveřmi do rodinného domu ve Velešíně. Z domu si zloděj odnesl finanční hotovost ve výši 100 000 korun.
Do třetice se neznámý zloděj dostal do domu v průběhu dne 29. května 2013 nezajištěným sklepním okénkem. Ze sklepní koje jednoho z domů v obci Hodňov ukradl dva železné pláty. Majitel odhadl cenu odcizených věcí na částku 250 korun.  
 
Je třeba připomenout, že neuzamčený dům, garáž, stodola, sklep či auto je velká příležitost, kterou si zloděj rozhodně nenechá ujít. Každý si svůj majetek musí především sám dobře zabezpečit a zamykání by mělo být naprostou samozřejmostí. „Nedávejte zlodějům šanci, snažte se mu jeho počínání ztížit a ne usnadnit“.
 
por. Bc. Lenka Kozoňová    pcrckpis@mvcr.cz
30. května 2013

vytisknout  e-mailem