Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež na osobě

České Budějovice – Čtyři dosud nezjištění pachatelé snědší pleti včera okradli a následně i fyzicky napadli 16letého mladíka z Českobudějovicka  

Včera, třicet minut po druhé hodině odpolední, došlo v Nerudově ulici, před domem čp. 48 v Českých Budějovicích, ke krádeži na osobě. Uvedenými místy právě procházel 16letý mladík z Českobudějovicka, kdy k němu přistoupili čtyři dosud nezjištění pachatelé snědší pleti, ve věku cca 12 – 14 let / bližší popis pachatelů není znám / a z kapsy zimní bundy mu vytáhli kapesní počítač PDA zn. IPAQ 4240 v hodnotě 6.000 korun. Okradený mladík pachatele poté sledoval a v ulici Kostelní, před domem čp. 7, tyto dostihl. Na místě žádal vrácení počítače. Jeden z agresorů jej ale vzápětí bezdůvodně fyzicky napadl. Svalil mladíka na zem a kopal jej do oblasti obličejové části hlavy a do oblasti zad . V souvislosti s fyzickým útokem utrpěl poškozený zranění spočívající v poranění rtu a zhmoždění zad.
Policisté z českobudějovického obvodního oddělení, kteří případ trestného činu krádeže na osobě dokumentují a šetří, žádají širokou veřejnost o pomoc při pátrání po možných pachatelích. Jakékoliv informace k případu je možné telefonicky oznámit na lince tísňového volání 158 či osobně na kterékoliv policejní služebně.

vytisknout  e-mailem