Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Kauza METYL

Jihočeský kraj - Strakonicko - První úmrtí po požití jedovatého alkoholu na jihu Čech. 

Bohužel ani jih Čech nebyl uchráněn před jedovatým alkoholem. Ve středu v dopoledních hodinách byla do malé obce na Blatensku přivolána starší ženou, lékařská pomoc k 59 letému muži z důvodu ztráty vidění a křečí těla. Na místo vyjela osádka Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje a postiženého okamžitě převážela do strakonické nemocnice. Během převozu i přes veškerou lékařskou péči, muž zemřel. Službu konající lékař vyslovil podezření, že podle zdravotních obtíží zemřelého by se v daném případě mohlo jednat o otravu metylalkoholem.
 
Dnes provedená soudní pitva toto podezření potvrdila, že smrt nastala následkem požití vysoké dávky metylalkoholu. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení ve věci usmrcení z nedbalosti a zjišťují, kde byl alkohol opatřen.
 
Na případu budou kriminalisté spolupracovat s pracovníky celního úřadu a státní zemědělské a potravinářské inspekce.
 
Opět velmi důrazně upozorňujeme na stále trvající hrozící nebezpečí otravy závadným alkoholem. Varujeme před jeho požitím, které může způsobit velké zdravotní problémy a smrt. Lidé, kteří podezřelý alkohol mají, ohrožují nejen sebe, ale také ostatní osoby se kterými alkohol vypijí. Podle zjištění kriminalistů zemřelý pravděpodobně mohl alkohol nakoupit nebo konzumovat kdekoli na Blatensku. Kriminalisté dělají vše proto, aby identifikovali zdroj této smrtící tekutiny.
 
 
nprap. Bc. Milan Bajcura, pisjc@mvcr.cz
18. července 2013
 
 

vytisknout  e-mailem