Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Hledáme svědky dvou dopravních nehod

České Budějovice - Pokud jste nehody viděli, volejte linku 158. 

Českobudějovičtí dopravní policisté se obrací na případné svědky dvou dopravních nehod, které se staly v krajském městě v uplynulé době.

První nehoda se stala dne 9. dubna okolo 17:25 hodiny na silnici II. třídy č. 156 na tzv. "turbo" kruhovém objezdu u hřbitova. Ve směru od Nových Hodějovic k ulici J. Masaryka jel řidič na motocyklu značky Ducati Monster po kruhovém objezdu a právě u hřbitova došlo k jeho pádu, při kterém utrpěl zranění. Není vyloučeno, že ho ohrozilo vozidlo značky VW Passat, které vjíždělo do kruhového objezdu pravým jízdním pruhem ve směru od Suchého Vrbného. Policisté žádají jakéhokoliv svědka této nehody, především řidiče bílého vozidla pravděpodobně značky Škoda Karoq či Kodiaq, které v době nehody zastavilo v levém jízdním pruhu silnice II. třídy č. 156 ve směru od Suchého Vrbného vedle vozidla VW Passat.

K druhé nehodě došlo dne 14. dubna v době okolo 08:20 hodiny na ulici Nádražní v odbočovacím pruhu směrem do ulice Žižkova tř. Řidič autobusu značky Iveco jel ve směru od ulice Lannova k ulici Žižkova tř., kdy reagoval na situaci v provozu a musel v blízkosti žluté dodávky České pošty náhle prudce zabrzdit. Z toho důvodu došlo k pádu cestující v autobuse, která seděla na zadním sedadle. Žena utrpěla zranění a byla převezena do nemocnice. 

Pokud jste některou z těchto nehod viděli, kontaktujte, prosím, policisty na telefonním čísle 974 226 588 nebo přímo na lince 158. Děkujeme.

por. Ing. Štěpánka Schwarzová, krpc.pio@pcr.cz

15. dubna 2021

vytisknout  e-mailem