Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní soutěž Mladých cyklistů

J.Hradec - Žáci základních škol prověřili své znalosti z dopravní problematiky v oblastním kole soutěže.  

Dopravní policisté a tisková mluvčí z J.Hradce se společně zúčastnili, stejně jako v předešlých letech oblastního  kola soutěže Mladých cyklistů, které se uskutečnilo Jindřichově Hradci dne 26. dubna. Žáci soutěžili ve  čtyřech disciplínách. V písemných testech z dopravní problematiky, jízdě po dopravním hřišti, jízdě zručnosti a zásadách poskytnutí první pomoci. Vyzkoušeli si i práci s mapou. Vyhlašovatel akce je Besip ve spolupráci s městem, dopravní policií , oblastním spolkem Českého červeného kříže a městskou policií. 
 
Soutěž by měla připravit děti do provozu a je zaměřena spíše na šikovnost a vědomosti než rychlost, sdělil krajský koordinátor Besipu Václav Kovář, který byl na oblastním kole  osobně přítomen.
 
Na  dopravním hřišti byly vytýčeny jednotlivé úseky ( stanoviště), nad kterými bděli  dopravní  policisté. Muži zákonai  dohlíželi na plnění úkolů v simulovaném silničním provozu a společně s tiskovou mluvčí  zapisovali výsledky jednotlivých žáků. Další dvě oblastní kola soutěže se uskuteční v Třeboni a Dačicích. Vítězové postoupí do kola okresního, které se bude konat 17. května  2012, opět v Jindřichově Hradci. 
 
Žáci se na jednotlivých dopravních hřištích setkali  se složitými dopravními situacemi  jako je například jízda po kruhovém objezdu, jízda  přes železniční přejezd či jízda  světelnou křižovatkou. Jedná se o dopravní situace, se kterými se  setkávají  v reálném životě a zde si žáci prověřili  své znalosti a kvalitu bezpečné jízdy.  
 
Letní prázdniny se pomalu blíží a v tuto dobu bohužel úrazů dětí nejen na cyklistických kolech výrazně přibývá.
 
por. Mgr. Bc. Hana Millerová pcrjhtm@mvcr.cz 
28. dubna  2012
 

vytisknout  e-mailem