Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehody motocyklistů

Prachatice – O víkendu dopravní policisté vyjížděli hned ke dvěma dopravním nehodám motocyklistů, jednomu se však stala osudnou. (Hlasová schránka 974 236 116) 

S příchodem pěkného počasí nám bohužel také začaly přibývat dopravní nehody motocyklistů. Včera odpoledne vyjížděli dopravní policisté k dopravní nehodě motocyklisty, ke které došlo na silnici II. třídy číslo 167, v úseku silnice Borová Lada – Nové Hutě. Z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič motocyklu BMW, který rychlost jízdy nepřizpůsobil povaze a stavu pozemní komunikace, kdy při průjezdu pravotočivé zatáčky najel na štěrk, přičemž dostal s motocyklem smyk a následně s ním havaroval. Při dopravní nehodě řidič utrpěl přesně nezjištěná zranění, se kterými byl převezen do nemocnice. Alkohol u motocyklisty vyloučila orientační dechová zkouška. Hmotná škoda na motocyklu je odhadem 20 000 korun.

V sobotu odpoledne vyjížděli dopravní policisté rovněž k dopravní nehodě motocyklisty, jemu se však stala osudnou. Více v tiskové zprávě:

https://www.policie.cz/clanek/tragicka-nehoda-na-prachaticku.aspx

Připomínáme několik doporučení:

  • Zvyšte opatrnost pokud je na vozovce spadané listí, olejové skvrny, tramvajové nebo železniční koleje, dilatační spáry na mostech, pokud povrch vozovky tvoří dlažební kostky, jsou na vozovce různé nerovnosti jako např. výtluky, vyjeté koleje apod. Dávat si pozor je nutné i na vodorovném dopravním značení, které je kluzké zvlášť za deště.

  • Pozor na slepé úhly ve zpětných zrcátkách musí dávat nejen motocyklista, ale také řidič osobního vozidla

  • Při předjíždění dávejte pozor na zpětné zrcátko automobilu (pokud motocyklista nevidí zpětné zrcátko automobilu, jeho řidič nevidí motocyklistu)

  • Při předjíždění automobilu mějte dostatečný boční odstup od automobilu (pozor na vystupujícího řidiče z vozidla, nebo nečekané odbočování apod.

  • Předjíždějte vozidla zleva (předjíždění zprava většina řidičů automobilů nečeká)

  • Zbytečně neriskujte a nepředjíždějte v nepřehledných místech, v zatáčkách apod. je nebezpečný a  zbytečný hazard

  • Na motocyklu musí být řádně umístěné, připevněné a čitelné a platné registrační značky (pokud tomu tak není, hrozí sankce peněžitého trestu deseti tisíc korun a  zákaz činnost od šesti měsíců až na rok)

por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz

14. června 2021

Odkazy do noveho okna

DN Borová Lada

DN Borová Lada 

Detailní náhled

DN Borová Lada

DN Borová Lada 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem