Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehody a alkohol

Písek – Od pátku do pondělí řešili policisté tři dopravní nehody, ve všech případech hrál svou roli alkohol! 

Dne 3.7.2009 krátce po šestnácté hodině havaroval řidič s osobním automobilem na silnici I. třídy číslo 20 ve směru od Písku na Blatnou. Na přímém úseku nezvládl řízení a vjel s vozidlem vpravo mimo komunikaci, kde narazil do stromu, několikrát se převrátil a skončil ve srázu pod úrovní vozovky. Řidič nehodu neoznámil a z místa odešel. Policisté lustrací zjistili, že vozidlo prochází pátráním a zahájili šetření ke zjištění řidiče. Ten byl zjištěn v písecké nemocnici, kde se nechal ošetřit a byl zde hospitalizován. Písečtí policisté u muže středního věku z Českých Budějovic provedli dechovou zkoušku na alkohol, která měla pozitivní výsledek. Dále policisté zjistili, že muž není držitelem řidičského oprávnění a má vysloven zákaz řízení motorových vozidel.
Na místě dopravní nehody zasahovali dopravní policisté, HZS a odtahová služba.
 
K další nehodě, kde hrál svou roli alkohol, vyjížděli policisté v sobotu 4.7.2009 v pět hodin ráno do katastru obce Milenovice. Řidič jel osobním automobilem po silnici ve směru od Protivína na Milenovice. Muž z Písku nezvládl průjezd levotočivou zatáčkou a sjel do pravého silničního příkopu, kde narazil do stromu. Bez oznámení dopravní nehody z místa odešel. Hlídka policistů Obvodního oddělení Protivín řidiče následně zjistila v obci Milenovice. Dechová zkouška na alkohol, která byla u muže provedena, měla i v tomto případě pozitivní výsledek. Ke zranění osob nedošlo.
 
Dne 6.7.2009 ve 14:05 hodin přijal operační důstojník na lince 158 oznámení o dopravní nehodě v katastru obce Předotice.  Řidič osobního automobilu jel po silnici I. třídy číslo 20 ve směru od Blatné na České Budějovice. Za silného deště nedodržel bezpečnou vzdálenost za před sebou jedoucím vozidlem a po snížení rychlosti tohoto vozidla do něj narazil. I u tohoto řidiče byla provedená zkouška na alkohol pozitivní.
 
Dopravní nehody jsou nyní v šetření píseckých dopravních policistů.
 

Buďte zodpovědní k sobě i ostatním účastníkům silničního provou, ALKOHOL ZA VOLANT NEPATŘÍ!!!

vytisknout  e-mailem