Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

DBA CHODCI

Jihočeský kraj - Dávejte pozor na silnicích! 

Jihočeští policisté v prvních dvou dnech tohoto týdne realizovali krajskou dopravně bezpečnostní akci pod názvem Chodci. Cílem akce bylo připomenutí rizika na silnicích a kolem nich, pokud není chodec za snížené viditelnosti označen reflexními prvky a snížení dopravní nehodovosti v důsledku nedodržování zákonných ustanovení, vážící se k této dopravní problematice.

Do akce se zapojilo více jak 200 policistů z řad pořádkové a dopravní policie, kdy za uvedenou dobu, jak v ranní, tak i večerní době zastavili a zkontrolovali 725 motorových a nemotorových vozidel a chodců. Přitom zjistili 125 přestupků, z nichž 12 řidičů porušilo nejvyšší povolenou rychlost v jízdě. 8 řidičů drželo během jízdy telefon a 14 řidičů či jejich spolucestujících se nepřipoutalo bezpečnostním pásem.

U 23 chodců byl zjištěn přestupek, který byl při této akci důsledně sledován.

Ani motorová vozidla, kteří strážci pořádku zastavili, nebyl vždy v naprostém pořádku – 29 z nich vykazovalo špatný technický stav.

V obdobných dopravních akcí, kdy je našim cílem především bezpečnost všech spoluobčanů, budeme pokračovat i v dalších dnech a týdnech.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

1. prosince 2021

vytisknout  e-mailem