Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Další jízdní kolo je pryč

Tábor – V okrese zmizelo již 37 jízdních kol. (Hlasová schránka 974 238 116) 

odstavená kola při cykloturisticeodstavená kola při cykloturistice
Policisté šetří další krádež jízdního kola. To bylo odcizeno ve večerních hodinách dne 7. dubna 2013 z chodby domu na Žižkově náměstí v Táboře. Pachatel se do domu dostal násilným překováním vstupních dveří, vlastního, již nezabezpečeného kola, pak nebyl problém se zmocnit. Hodnotu svého bicyklu značky Apache, červeno bílé barvy, odhadl majitel na částku 8 000 korun. Další 1 000 korun bude stát oprava poškozených dveří.
Na Táborsku se jedná od začátku tohoto roku již o 37 odcizené jízdní kolo. A to plná cyklistická sezóna ještě nezačala. Odcizená kola pak končí nejčastěji v zastavárnách, mnohdy jiných měst, než kde byla odcizena.
Na tuto trestnou činnost opětovně upozorňujeme a nabádáme majitele kol k jejich důslednému zabezpečení, a to nejen v garážích, sklepních kójích či jiných prostorech domů, ale i kdekoliv jinde. S nadcházející sezónou se zloději jistě poohlédnou i na koupalištích, u obchodů a restaurací. Nejlepší prevencí je i v tomto případě nedat zloději šanci a své kolo si důsledně zabezpečit. Hodnotě vašeho bicyklu by mělo odpovídat i jeho zajištění. Na obyčejný levný lankový zámek není vždy spolehnutí.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
9. dubna 2013 
 

vytisknout  e-mailem