Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Chycen při činu

Český Krumlov – Křemže – Pětadvacetiletému muži z Kaplicka se výprava za majetkem příliš nevydařila. (Hlasová schránka 974 232 116) 

V noci na úterý 1. června 2010 byl totiž zadržen hlídkou Obvodního oddělení PČR Křemže u rekreační chaty u Stupné, v katastru obce Křemže. Muž zde byl policisty přistižen při vloupání do uvedené chaty, kde si na schody před objekt připravil různé věci, které měl v úmyslu naložit do vozidla Peugeot a odjet s nimi.
 
Hlídka byla na místo vyslána na základě oznámení majitele o narušení objektu. Při zásahu policejní hlídky byl podezřelý, který se na místě doznal k úmyslu odcizit z chaty věci, které měl připravené za vstupními dveřmi zadržen. Odcizit chtěl topenářský instalační materiál, mlýnky na maso, stolní lampu, tři obrázky v rámu, čepici, porcelánové nádobí, skleněné nádobí, kniha, plechové krabice atd. (v celkové hodnotě asi 4 300 Kč).
 
Policisté dále zjistili, že muž na místo přijel jako řidič z obce Opalice z Českobudějovicka, ačkoliv si byl plně vědom toho, že má uložen zákaz řízení motorových vozidel.
 
Osobní prohlídkou podezřelého bylo zjištěno, že má u sebe pistoli, jíž je legálním držitelem. Zbraň byla muži odebrána. Přivolaná hlídka Obvodního oddělení PČR Český Krumlov poté eskortovala zadrženého do policejní cely v Českém Krumlově.
 
Kriminalistický technik na místě pořídil fotodokumentaci a zajistil stopy. Případ byl po zadokumentování postoupen Službě kriminální policie a vyšetřování Český Krumlov. Kriminalisté vyhotovili usnesení o zahájení trestního stíhání, které muž osobně převzal a tím byl obviněn z trestných činů porušování domovní svobody, z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a z pokusu krádeže. Poté byl muž propuštěn.
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková (pcrckpis@mvcr.cz)
2. června 2010

vytisknout  e-mailem