Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Bez oprávnění, zato pod vlivem alkoholu

Český Krumlov – Zlatá Koruna – Zákaz řízení mu patrně nepřekážel, řídil dál a odvahu si posiloval alkoholem. 

Dne 27. srpna 2021 krátce před jednou hodinou noční policisté obvodního oddělení Český Krumlov, při provádění kontrolní činnosti na pozemních komunikacích, zastavili na silnici I/39 v katastru obce Zlatá Koruna osobní vozidlo značky Ford.

Policisté vyzvali řidiče k předložení dokladů potřebných pro řízení motorového vozidla, při čemž zjistili, že jednadvacetiletý mladík z Českokrumlovska usedl za volant, ačkoliv si byl vědom, že má Městským úřadem Český Krumlov vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Policisté řidiče vyzvali k provedení testu na alkohol přístrojem Dräger. Dechová zkouška vyšla s pozitivním výsledkem přes 1,3 promile alkoholu v dechu. S naměřenými hodnotami řidič souhlasil a nepožadoval lékařské vyšetření. Vozidlo bylo na místě odstaveno, uzamčeno a další jízda byla mladému muži zakázána.

Policisté mu v uplynulých dnech sdělili podezření z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky. Věc je nadále vedena formou zkráceného přípravného řízení.

por. Bc. Lenka Pokorná    ck.pis@pcr.cz

tisková mluvčí a preventistka

1. září 2021

vytisknout  e-mailem