Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Alkohol a drogy na silnici nepatří!

Jihočeský kraj - Za volant a řídítka usedli i "hříšníci". 

O uplynulém víkendu se také jihočeští policisté zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce s mezinárodní společností ROADPOL pod názvem ALKOHOL A DROGY, k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu s cílem snížení dopravní nehodovosti v důsledku porušování ustanovení o zákazu požívání alkoholických nápojů nebo omamně psychotropních látek před nebo během jízdy řidiči vozidel.

Více jak 170 strážců pořádku z řad pořádkové a dopravní policie obsadilo silnice, kdy zastavili a zkontrolovali 1 203 vozidel, kdy zjistili 210 přestupků.

Sledované protiprávní jednání bylo zjištěno v 18 případech, z toho při 11 kontrolách byl alkohol prokázán na Českobudějovicku!

V 32 případech porušili nejvyšší povolenou rychlost v jízdě, v 24 případech se osoby vůbec nepřipoutaly. U 40 motorových vozidel jsme zjistili nevyhovující technický stav.

Letní období se nese v duchu různých víkendových oslav, popíjení alkoholu nebo občasné užívání omamně psychotropních látek. Proto se policisté budou na zmíněné nešvary zaměřovat, především v místech, kdy tyto osoby usedají za volant či řídítka motorových a nemotorových vozidel.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

19. června 2023

Odkazy do noveho okna

DN pod vlivem alkohoIu na ČB

DN pod vlivem alkohoIu na ČB 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem