Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

ADRENALIN

Jihočeský kraj - Policisté se zaměřili na motorkáře. 

V sobotu 12. června 2021 proběhla na území Jihočeského kraje dopravně bezpečnostní akce pod názvem ADRENALIN, zaměřenou na snížení dopravní nehodovosti a následků na životech a zdraví řidičů a spolujezdců na jednostopých motorových vozidel. Dohled na uvedené typy vozidel měli ve své gesci dopravní policisté z dopravních inspektorátů a oddělení silničního dohledu krajského ředitelství. Naši policisté z větší části prováděli výkon na služebních motocyklech.

Během dne zastavili a zkontrolovali 317 motorových vozidel a to jak jednostopých, tak i dvoustopých. Přitom zjistili 121 přestupků, nejčastěji porušením nejvyšší povolené rychlosti v jízdě – v 79 případech. Ve 3 případech byli řidiči ovlivněni návykovou látkou. V 13 případech byl u vozidel zjištěn nevyhovující technický stav.

Z kontrolovaných motorkářů se nikdo nedopustil přestupku či trestného činu a jejich stroje byli v pořádku. Bohužel v odpoledních hodinách po 14:25 hod. přijali policisté dopravního inspektorátu Prachatice oznámení o tragické dopravní nehodě u Vimperku – viz https://www.policie.cz/clanek/tragicka-nehoda-na-prachaticku.aspx

Dbejte zvýšené opatrnosti při jízdách na všech komunikacích!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

15. června 2021

vytisknout  e-mailem