Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pozor na mokrých vozovkách

Český Krumlov - Řidič zřejmě podcenil jízdu svým vozem za silného deště. 

Českokrumlovští dopravní policisté vyšetřují z pondělního večera dopravní nehodu na hlavním tahu z Českých Budějovic na Český Krumlov. Po 20. hodině jel ve směru Rájov – Přísečná řidič osobního vozidla tovární značky BMW, kdy pravděpodobně za silného deště nezvládl řízení na mokré komunikaci, při projíždění levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla, dostal smyk a vyjel vlevo mimo silnici. Zde narazil pravou stranou automobilu do svislé dopravní značky, patníku a v neposlední řadě i do stromu. Ve vozidle zůstal zaklíněný, kdy jej museli hasiči vyprostit za pomocí technických prostředků.

Poté provedli strážci pořádku test na zjištění návykové látky – s negativním výsledek a poté byl muž převezen vozidlem Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje na další ošetření do nemocničního zařízení.

V té souvislosti připomínáme všem řidičům, aby dbali zvýšené opatrnosti při jízdě na mokrých a mnohdy znečištěných komunikacích. Takzvaný „Aqauplaning“ vás může při vyšší rychlosti uvést do smyku a poté je vozidlo hůře ovladatelné! Vždy přizpůsobte svou rychlost povětrnostním podmínkám.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

7. června 2023

Odkazy do noveho okna

DN u Rájova

DN u Rájova 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem