Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zloděj z Pařížské - aktualizace

Pátráme po muži, který je podezřelý z krádeží značkových věcí. Poznáte ho? 

Policisté z místního oddělení Benediktská pracují na objasnění dvou případů krádeže v jedné z prodejen v Pařížské ulici v Praze 1.

První případ se udál v úterý 28. března před patnáctou hodinou odpoledne. Na záběru z kamery je vidět muže, který stojí u prodejní vitríny a drží v ruce vystavené brýle. Ty ho zjevně zaujaly natolik, že využil nepozornosti zaměstnanců prodejny a bez zaplacení s nimi odešel z obchodu. Způsobil tak škodu za pět a půl tisíce korun.

Totožný muž navštívil stejný obchod i v druhém případě, ale o týden později, konkrétně v pátek 7. dubna chvilku po sedmnácté hodině. I tentokrát využil nepozornosti zaměstnanců a z obchodu si v tomto případě odnesl boty za bezmála jedenáct tisíc korun. Na záběrech z kamer je vidět, jak si je strká do předem připravené tašky a bez zaplacení obchod opouští. Celková škoda tak byla vyčíslena na částku přesahující šestnáct tisíc korun.

V souvislosti s oběma krádežemi policisté pátrají po muži na záběrech, pokud ho poznáváte, kontaktujte linku 158.

Za trestný čin krádež hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

pprap. Mgr. Jan Rybanský - 30. dubna 2017

Aktualizace: Na základě medializace případu se v úterý na policejní služebnu Benediktská přišel přihlásit čtyřicetiletý muž z Berounska, který se na zveřejněných záběrech poznal. K oběma skutkům se doznal a škodu uhradil. Nicméně i tak je v současnosti stíhán pro trestný čin krádež.

Poznatků ke konkrétní osobě jsme díky medializaci přijali několik.

Tímto děkujeme všem, kteří věnovali pátrací relaci pozornost.

vytisknout  e-mailem