Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zatajení nálezu peněženky

Pátráme po podezřelém muži, který nalezl peněženku a ponechal si ji. 

Policisté z místního oddělení Horní Počernice pátrají od začátku února po muži, který je podezřelý z přečinu zatajení věci. Třiačtyřicetiletý poškozený měl ztratit v Náchodské ulici v Praze 9 peněženku, mimo jiné i s platební kartou. Dosud neznámý muž peněženku našel a místo toho, aby ji odevzdal na policejní služebnu, ponechal si ji. Navíc z ní vytáhnul platební kartu a provedl s ní transakci. Tímto jednáním způsobil škodu dosahující částky dva tisíce korun. Policisté šetřením zjistili, že „nálezce“ z místa s největší pravděpodobností odjel ve vozidle Renault Megan II Combi světlé barvy, na bočních dveřích měl černé gumové pásy a střešní nosiče. Dále policisté zajistili kamerové záznamy, na kterých je vidět dosud neznámý podezřelý při výběru z bankomatu.

Celý případ policisté v současné chvíli prověřují pro podezření z trestných činů neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a zatajení nálezu. Pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Pokud muže na přiložených záběrech poznáváte nebo víte, kde by se mohl zdržovat, ozvěte se  na linku 158.

V souvislosti s tímto případem žádáme širokou veřejnost, v případě nálezu věcí různé hodnoty, ať už se jedná o peněženky, mobilní telefony či jiné předměty, odevzdejte je na nejbližší policejní služebnu.

Por. Mgr. Violeta Siřišťová – 7.4.2020

vytisknout  e-mailem