Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zadržení sprejeři

Na smíchovské služebně skončili během dvou dnů dva sprejeři. 

První případ se stal v neděli krátce před půlnocí poblíž autobusové zastávky Radlická. Tam a v té chvíli si policisté z pohotovostní motorizované jednotky povšimli mladíka, který na sebe okamžitě upoutal pozornost tím, že jakmile spatřil policejní auto, dal se na útěk. To policistům přišlo přinejmenším podezřelé, a proto se rozhodli muže doběhnout a zkontrolovat. Když ho policisté po několika desítkách metrů zastavili, nalezli u něj pytel se šesti barevnými spreji. Mladík se vzápětí policistům přiznal, že v prostorách metra Radlická posprejoval zeď. Svůj „výtvor“ prý ale nestihl dokončit, neboť byl vyrušen dozorčí službou metra, před kterou utekl. Ještě než stihl dozorčí učinit oznámení, přivedli policisté mladíka na „místo činu“. 

Policisté následně jednadvacetiletého vandala na místě zadrželi a převezli na policejní služebnu. Tam pak ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, za což by pachateli v případě odsouzení hrozil až rok za mřížemi. I vzhledem k nízkému věku byl již mladý "umělec" v minulosti za sprejerství dvakrát odsouzen.

Druhý incident se odehrál v úterý krátce po druhé hodině ráno v Plzeňské ulici v Praze 5. Původně tam policisté z oddělení hlídkové služby Vinohrady vyjížděli k oznámené rvačce dvou osob. Když ale během pouhých dvou minut dorazili na místo, zjistili, že se má celá věc trochu jinak, než bylo oznámeno. Jednalo se totiž o to, že zjevně podnapilý muž začal sprejovat tamní budovu banky a poté i z několika stran budovu s rychlým občerstvením. Když si toho všimla provozní fastfoodu, snažila se mladíkovi v jeho jednání zabránit. Ten ale rozhodně neměl v plánu přestat a ženu od sebe odstrkoval. Toho si všiml kolemjdoucí muž, který se ženy zastal a vandala se snažil uklidnit. Mladíkova agrese ale vzápětí vygradovala a kolemjdoucímu muži se snažil nastříkat sprej do očí. Ten ale i přesto výtržníka povalil na zem a vzápětí se již na místo dostavila policejní hlídka, která po získání všech podstatných informací od přítomných svědků čtyřiadvacetiletého muže zadržela a převezla na smíchovskou policejní služebnu. Tam mu policisté naměřili přes jedno promile alkoholu v dechu. I tento mladík je podezřelý z trestného činu poškození cizí věci.

por. Bc. Iveta Martínková – 29. 12. 2015

Odkazy do noveho okna

Posprejované metro

Posprejované metro 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem