Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zadržen při činu

Přímo při prodeji zakázaných léků zadrželi dealera kriminalisté 8. oddělení prvního policejního obvodu. 

K rozřešení případu stačily zmiňovaným kriminalistům pouhé tři dny.

Konkrétněji řečeno, jednadvacátého listopadu získali detektivové 8. oddělení obecné kriminality prvního policejního obvodu poznatek o možném protiprávním jednání. K tomu mělo docházet v okolí Nádraží Holešovice.

„Dealeřině“ se měl, dle výsledku prošetřování, věnovat čtyřiatřicetiletý muž, který zájemcům dodával lék obsahující zakázanou látku ZOLPIDEM. Za jedno balení, tedy 100ks tablet, pak od zájemců inkasoval rovné 2000,- Kč.

Prošetřování zároveň ukázalo, že se podezřelý tomuto druhu obchodu věnuje již několik měsíců.

Na základě všech těchto skutečností následovalo ze strany kriminalistů zadržení česky hovořícího muže přímo při prodeji.

Obvinění si nakonec ale vyslechly celkem dvě osoby, tedy jak zadržený, tak i jeho o deset let mladší partnerka. Ukázalo se totiž, že i ona se na distribuci léku aktivně podílela.

Oba jsou tedy nyní obviněni z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Při realizaci u Nádraží Holešovice skončil v rukou kriminalistů i muž v červené bundě. Ten byl totiž také původně podezřelý z toho, že se podílí na nelegálním prodeji léků. Nakonec se ale ukázala, že nikoliv. Nicméně při zákroku u něj detektivové našli platební kartu, která nebyla jednoznačně jeho. Proto je nyní tento muž obviněn z trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

por. Mgr. Tomáš Hulan 25. 11. 2016

vytisknout  e-mailem